Na ukończeniu są przygotowania do wyjazdu z projektu nr 2023-1-PL01-ka121-VET-000140403, realizowanego w ramach Akredytacji Erasmusa w sektorze Kształcenie i szkolenia zawodowe Nr Akredytacji: 2021-1-PL01-KA120-VET000046928. Uczniowie z trzech grup zawodowych (technik żywienia i usług gastronomicznych, technik logistyk, technik budownictwa) pilnie przygotowywali się do wyjazdu, uczestnicząc w zajęciach z języka angielskiego, włoskiego, w szkoleniu kulturowym – poświęconym kulturze włoskiej oraz w zajęciach psychologiczno- pedagogicznych, połączonych z doradztwem zawodowym.
W trakcie wyjazdu młodzież weźmie udział w bogatym programie merytorycznym, przygotowanym we współpracy z włoskim partnerem, ukierunkowanym na doskonalenie kompetencji zawodowych, kulturowych, społecznych i umiejętności miękkich. Uzupełnieniem dla praktyk będzie program edukacyjno- kulturowy, wspomagający proces wszechstronnego rozwoju, pozwalający jednocześnie na poznanie dziedzictwa, historii i obyczajów kraju przyjmującego.
Jednocześnie przygotowywała się druga grupa młodzieży, z zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik hotelarstwa, do projektu nr 2022-01-PL01-KA121-VET-000064513, realizowanego w ramach Akredytacji Erasmusa, sektor: Kształcenie i szkolenia zawodowe; Nr Akredytacji: 2021-1-PL01-KA1230-VET-000046928. Młodzież uczestniczyła w zajęciach z języka angielskiego, greckiego, w szkoleniu kulturowym – poświęconym kulturze greckiej oraz zajęciach psychologiczno- pedagogicznych.