![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_4600-1024x768.jpg)
![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_4490-1024x768.jpg)
![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_4595-1024x768.jpg)
![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_4478-1024x768.jpg)
![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/QWXB8664-1024x576.jpg)
![](http://zsp3.pl/wp-content/uploads/2024/06/IMG_4543-2-768x1024.jpg)
W dniach 29.04-24.05 uczennice klasy 4 technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbyły miesięczne praktyki w hotelu Bania Thermal & Sky ****.
Dziewczyny zdobyły ogromną ilość wiedzy i doświadczenia. Pracowały jako kelnerki, ale nie tylko. Nauczyły się, jak prawidłowo obsługiwać gości hotelowych oraz jak wydawać posiłki i przygotowywać sale na bankiety i inne przyjęcia.
Po pracy miały możliwość korzystania z usług hotelowych, takich jak atrakcję w lobby. Dodatkowym atutem był cały resort term Bania, w którym są baseny, jakuzzi, sauny oraz wiele ciekawych atrakcji.
W czasie wolnym uczennice wraz z opiekunem wybrały się na wycieczkę do Zakopanego. Zwiedziły tam Krupówki oraz wjechały na Gubałówkę, aby podziwiać piękne krajobrazy Tatr.
Na koniec praktyk odbyło się wręczenie certyfikatów potwierdzających zdobyte doświadczenie